Sol ute – sol inne

OBOS har investert i solcelleanlegg på tre kjøpesentre, en helseinstitusjon og to kontorbygg i Oslo. Nå er til sammen 7400 kvm tak dekket av solceller som produserer ren strøm.

Solcelleinstallasjonene er en del av et prøveprosjekt for å hente inn erfaringer både med denne typen anlegg og leverandører. I løpet av et år har takene på Tveita senter, Manglerud senter, Lambertseter senter, Møllergata 39, Smeltedigelen 1 og OUS Mortensrud fått solceller.

Solcellene er installert av Fortum Oslo Varme. Målet er at de seks byggene til sammen skal produsere 1.000.000 kWh ren solstrøm i året. Dette tilsvarer årsforbruket til omtrent 100 gjennomsnittlige Oslo-leiligheter.

Langsiktig perspektiv

Et av målene med pilotprosjektet er på sikt å kunne bistå boligselskaper eller andre bygg som ønsker å installere solceller på egne tak. Det er en økende etterspørsel blant boligselskaper om å vurdere muligheten for solceller.

— Dette er et viktig ledd i OBOS’ satsning på grønn og bærekraftig energi. Vi ønsker å bane vei for at boligselskaper skal kunne nyte godt av de erfaringer vi gjør. På sikt ser vi for oss at boligselskaper kan installere solceller selv, sier Birgitte Molstad, miljødirektør i OBOS. 

Vinn et komplett solcelleanlegg til ditt boligselskap!  

Bli med i konkurransen om å vinne et komplett, ferdig montert, solcelleanlegg til ditt boligselskap. Følg med på Styrerommet.net i oktober for mer informasjon og påmeldingskjema. 

21.09.2018