OBOS gir tilbake

I 2017 bevilget OBOS 90 millioner kroner til å skape gode og inkluderende bo- og bymiljøer. 20 millioner av disse gikk til konkrete miljøtiltak i borettslag og sameier.

Barnas holmenkolldag
Holmenkollen
Kollen
barneskirenn
ski
barn
sponsorat
medlem
medlemsavdelingen
snø
mars 2013
Skiforeningen

Foto: Christian Roth Christensen

Et godt sted å bo handler om mye mer enn boligen, det handler også om livet mellom husene. Det å bidra til gode oppvekst- og bomiljøer er noe OBOS brenner for. Via OBOS gir tilbake kan små og store idrettslag, kulturinstitusjoner, humanitære organisasjoner, borettslag og sameier søke støtte til å få dekket ulike aktiviteter eller tiltak i lokalmiljøet.

– Støtten går til alt fra uniformer til det lokale skolekorpset eller ny båt til speiderne, til ny fotballhall for fremtidens fotballstjerner. I tillegg støtter vi kulturinstitusjoner som Det Norske Teater og Den Norske Opera og Ballett, hvor medlemmene våre får betydelige rabatter på billetter, sier Åge Pettersen, kommunikasjonsdirektør i OBOS.

Grønt ansvar

I 2017 ble det opprettet en egen tilskuddsordning øremerket miljøtiltak. Målet med ordningen er å bidra til at blant annet borettslag og sameier kan ta grønt ansvar.

– For å få støtte må tiltaket være rettet mot klima, miljø og uterom. Så langt har det blitt bevilget støtte til alt fra utfasing av oljefyringsanlegg til sykkelstativer, solcelleanlegg og opparbeiding av uteområder. Vi delte ut 20 millioner kroner i 2017, men dette beløpet har økt til 40 millioner i 2018, sier Birgitte Molstad, miljødirektør i OBOS.

I 2018 er det satt av 113 millioner til støtte for formål innen kultur, idrett og humanitært arbeid. I tillegg er det satt av 40 millioner til miljøtiltak.

Les mer om OBOS gir tilbake og hvordan du søker på OBOS.no

19.03.2018