Mye mer enn et påskeegg

Påsken nærmer seg og årets påskeegg kommer igjen fra Oslo Produksjon og Tjenester (OPT) på Ulven i Oslo. Mange heldige kan derfor se frem til vårens koselige påskeoverraskelse.

OPT har siden 2012 holdt til i OBOS sine lokaler i Østre Aker vei 24b.

– Vi leverer tjenester innenfor et bredt spekter av områder, blant annet gardinsøm til næringsbygg, hoteller og hjem, rammeverksted, bilpleie, lagerdrift, pakking og distribusjon, industrivask av gardiner, arbeidstøy og for renholdsbransjen. På Sagenehjemmet lager vi mat til de 70 beboerne hver eneste dag, og vi drifter nabolagskaféen Sagene kafé. Vi driver også kantinen hos Franzefoss og er ansvarlig for en rekke oppgaver innenfor gjenvinning, vaktmestertjenester, forteller Anne Kirsti Melhus, administrerende direktør i Oslo Produksjon og Tjenester. 

Ut i arbeid

Den kanskje viktigste oppgaven OPT utfører er deres samfunnsoppdrag med å bistå mennesker med å komme seg ut i arbeid. Denne oppgaven utføres enten innenfor egne produksjonsområder, eller som ordinært arbeid utenfor bedriften.

– I tillegg til å være vår gårdeier, er OBOS en av OPTs mange oppdragsgivere som bidrar til meningsfylte og trygge arbeidsplasser for mennesker som ellers faller utenfor det ordinære arbeidsmarkedet, sier hun.  

Oppstartshjelp

De som får jobb i OPT er personer som er uføre, men som både ønsker og kan jobbe når det tilrettelegges for det.

– Totalt har OPT mer enn 100 ansatte i tilrettelagt arbeid. I tillegg er det til enhver tid omtrent 20 personer hos oss som gjennom veiledning og arbeidstrening får bistand til å finne sin vei ut mot ordinært arbeid, forteller hun.

På toppen av det hele driver OPT tjenesten Optimal Start, en oppstartshjelp for unge gründere fra de to bydelene i Oslo som har størst utfordringer med ungdomsledighet.

Årets påskeegg er altså ikke bare en hyggelig overraskelse, men er også med å støtte det viktige arbeidet OPT gjør for de som faller utenfor arbeidsmarkedet.

 

20.03.2018