Lambertseter Senter inngår samarbeid med OsloKollega

Rett i nærheten av Lambertseter Senter ligger OsloKollega. OsloKollega er en av Oslos største inkluderingsbedrifter. De jobber for å få mennesker tilbake til, eller inn i arbeid for første gang. De har også et stort fokus på miljø og bærekraft – og å finne nye løsninger. I løpet av våren har Lambertseter Senter og OsloKollega lansert sine første samarbeidsprosjekt.

qrf
5 4
rhdr
5 4

 

Praksiskandidat

I april startet Viktor i en praksisstilling på Lambertseter Sener. Victor skal bistå senterleder med en rekke ulike oppgaver i ukene fremover.

– Jeg er glad for å ha fått denne sjansen, og gleder meg til å bli kjent med senteret, sier han.

ViktorOsloKollega jobber hver dag med å få folk ut i arbeid.

– 800 000 mennesker personer står utenfor ordinært arbeidsliv i Norge. Vi møter på mennesker hver eneste dag som har et stort ønske til å jobbe. Vår jobb er å hjelpe dem, sier Randi Kvissel Haugen, markeds- og utviklingsdirektør i OsloKollega.

PC verksted

OsloKollega driver ett av Oslos største PC verksteder; OK:data. Her reparerer de brukte PC-er og bygger PC-er av brukte komponenter. De tar vare på viktige råvarer som stål og kobber for gjenbruk.

Sammen med Oslo Kollega inviterte Lambertseter Senter barn, unge og voksne til en spennende ettermiddag tidligere i vår, hvor de fikk muligheten til å lære hvordan de kan bygge egne spill-pc, ved bruk av gjenbruskdeler. Tolv medarbeidere fra OsloKollega rigget opp verkstedet, og deltagerne fikk ta sin egenbygde PC hjem. PC-en ble optimalisert med tanke på spillet «Fortnite». Dette var den yngste deltageren på 8 år godt fornøyd med.

– Det var en sånn positiv energi, gutta på dataavdelingen fikk vist frem sin kunnskap og hjelpe deltagerne med å bygge PC-en sin. Og de har mye kompetanse på faget sitt, det er det ingen tvil om, sier senterleder Silje Aspen Ellingstad.

Sykkelverksted

OsloKollega har også sykkelreparasjon som en av deres satsningsområder, og driver salg av OK:Sykkel. Lambertseter senter har hatt eldre klassiske sykler og nyere terrengsykler i utstillingsmontrene på senteret. Syklene er til salgs til en fornuftig pris i verkstedlokalene i Cecilie Thoresens vei.

Randi Kvissel Haugen og Silje Aspen Ellingstad gleder seg over det nye samarbeidet.

– Vi jobber for nye bærekraftige løsninger, ved gjenbruk og redesign, og her er prosjektene med sykkel- og PC-verksted synliggjort hvordan man kan utnytte gammelt materiale til å lage noe nytt, sier Randi.

– Det er artig å kunne samarbeide så tett med en så stor næringsaktør i lokalområdet, og vi har mange tanker om hva vi kan gjøre sammen fremover, sier senterleder Silje

Sitater hentet fra Nordstrands Blad.

OsloKollega-logo-RGB_rød

Tilbake til toppen