Gi en gave til de barna som trenger det mest

OBOS sentrene med sine samarbeidspartnere hjelper vanskeligstilte barn og deres familier til å få en fin julefeiring.

5 4
5 4
5 4

Lambertseter Senter

I fjor ble det samlet inn cirka 1500 gaver til vanskeligstilte familier og deres barn gjennom gavedonasjoner på senteret. Lambertseter Kirke, Lambertseter frivilligsentral og senteret ønsket å hjelpe barn og deres familier med gaver til julaften. 

Det ble satt opp et glassmonter midt i fellesarealet og kunder og butikker ble oppfordret til å donere en gave til barn og ungdom som trenger det mest. Monteret ble raskt fullt og Kirkens Bymisjon fikk noen travle dager med å dele ut gaver.

I år utvides samarbeidet, og OBOS-sentrene Manglerud- og Tveita Senter blir med! Det betyr at flere barn og unge kan gledes med julegaver. Innsamlingsaksjonen avsluttes på Lambertseter Senter 23. desember.

Tveita Senter

Tveita Senter samarbeider med Østre Aker – og Haugerud Menighet, ved prest Heinke Foertsch, diakon Anne Stige Beck og enhetsleder for forebyggende tiltak i Frelsesarmeens barne- og familievern, Bente Vaage. Tveita Senter samler inn gavene, kirken leverer de til Frelsesarmeen og Bente Vaage bruker sitt nettverk for å nå ut til de aktuelle familiene.

Bente Vaage, i Frelsesarmeen, har jobbet med barnefattigdom siden 2007, og hun har erfart at mange foreldre synes julen er vanskelig fordi de ikke har mulighet til å kjøpe julegaver til barna.

På julaften skal det også være en julemiddag i Haugerud kirke. Der vil også noen av gavene ligge under kirkens juletre.

Innsamlingen er rettet mot barn og unge opp til 18 år og man kan donere gaver frem til 19. desember på Tveita Senter.

Manglerud Senter

Manglerud Senter samarbeider med Manglerud Kirke og Manglerud Frivillighetssentral, og samler inn pakker til barn og unge opp til 18 år. Et glassmonter er satt opp i første etasje utenfor Match. Her kan du donere gaver til de som trenger det aller mest. Kirken frakter dette til Manglerud Frivillighetssentral som deler ut gavene til aktuelle familier.

Kunder kan levere gaver frem til 23. desember på Manglerud Senter.

 

16.12.2019