Arkitekturpris til Portalen i Lillestrøm

Scandic Lillestrøm, som er en del av OBOS- prosjektet Portalen, er tildelt Skedsmo kommunes arkitektur- og byutviklingspris for 2019.

DCIM\103MEDIA\DJI_0857.JPG
5 4
DCIM\103MEDIA\DJI_0326.JPG
5 4

 

Byutviklingen i Lillestrøm skyter fart. De siste årene har OBOS bygget det nye kvartalet Portalen rett ved jernbanestasjonen i sentrum.

LPO arkitekter, Lanskaperiet AS og Riss AS mottok prisen for sitt samarbeid med Scandic Lillestrøm og Portalen for utvikling av hotellet, torget og bygulvet. Juryen trekker fram det vellykkede samspillet mellom hotellets uterom, arkitektur og interiør og det offentlige rommet i sin begrunnelse for prisen.

Lillestrøm vokser kraftig og byen er i stor forandring. Juryen fremhever i sin begrunnelse at Portalen vil endre føringene for den videre byutvikling;

«Prosjektet er den første fysiske manifestasjonen av neste generasjons urbanitet i Lillestrøm, og starten på en langsiktig transformasjon av Lillestrøm syd. For byutviklingen i Lillestrøm vil det fra nå av være en tid før, og en tid etter Portalen.» 

Vi synes det er svært gledelig at prosjektet har fått en hyggelig anerkjennelse, som viser at vi har tenkt riktig i urban utvikling, sier Carl Magnus Hegde Næss, Eiendomsjef i OBOS Eiendom.

Portalen-prosjektet består av et 12 etasjer høyt hotell, drevet av Scandic, og torg med gågate, som vant prisen. I tillegg er det to boligblokker, forretningslokaler, kontorbygg og parkeringskjeller. Byggingen startet i 2015 og var helt ferdig i starten av 2018. Bygningsmassen over bakken er 45.000 kvadratmeter BRA bygget på cirka 10 mål tomt.

Vi gratulerer alle vinnerne og er stolte av å tatt del i dette prosjektet!