Et unikt kontor- og logistikkbygg i Persveien 26

Industriområdet langs Persveien har tidligere vært kjent for lagerbygg, lettere industri og noe varehandel. I utviklingsplanen for Ulven skal det skapes en grønn og attraktiv bydel med inntil 3.000 boliger og 200.000 kvadratmeter næringsarealer.

Kjører du i dag langs Ulvensplitten så er det spesielt et bygg som springer ut av omgivelsene og lyser opp i området. Persveien 26 har hatt flere eiere, men fikk fra 2018 nye eiere ved at Ulven Eiendomsinvest II AS kjøpte prosjektet for overlevering i mai 2018.

- I midten av januar var det overlevering av Persveien 26 eller Loomis-bygget som det kalles etter byggets leietaker Loomis Norge AS. Dette var en merkedag for alle ansatte på Ulven, sier Jon-Erik Lunøe som er Daglig Leder i Ulven AS som er prosjektets byggherre.

Totalentreprenør for det 7.200 kvadratmeter store prosjektet er A Bygg, som også har flere prosjekter bak seg med OBOS / Fabritius som oppdragsgiver. A Bygg har stått for oppføringen av Persveien 26 etter miljøklassifiseringen BREEAM-NOR Very Good.

- Bygget ble overtatt fra A Bygg som hadde utført en imponerende jobb med et stilig bygg. Dette er et bygg som vi på Ulven er meget stolte av. Dette fører til flere nye arbeidsplasser og mer liv i Ulvenområdet, sier Eiendomssjef Odd-Rune Tenfjord i Ulven AS.

Det er blitt sagt at Kritt Arkitekter ønsket i sin tid et stramt design uten for mye staffasje, og et funksjonelt og robust bygg der tidløs design og en tilnærmet vedlikeholdsfri fasade stod i høysetet.

Fasade og romprogram

Det er kontorer i alle etasjene av hovedbygget, mens store deler av første etasje er forbeholdt sjåfører. Det er også etablert større møterom for kursvirksomhet og undervisning. Øverste etasje inneholder teknisk rom, en stor og luftig kantine, samt en vestvendt balkong med utsikt mot byen og fjorden.

I kontorbygget har Kritt Arkitekter utarbeidet en dobbel fasade bestående av perforerte aluminiumsplater montert med litt avstand til en mørk plate bak. Det kan skape assosiasjoner til en brynje, og gir fasaden både dybde og lysspill. Transportdelen er dekket av plater i strekkmetall, som skjermer og sikrer parkeringen samtidig som den gir luft og utsyn. Fasadene er tradisjonelle klimavegger med isolert bindingsverk. I tillegg til glass og de perforerte aluminiumsplatene er det brukt Petal-plater.

Persveien 26 er spesialtilpasset Loomis Norge AS sitt behov som er et verditransport firma og bygget er blitt til i et nært samarbeid med dem, A-Bygg og Kritt Arkitekter. 

20.03.2018